Ο απόφοιτος της ειδικότητας ΒΟΗΘΟΣ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις, δεξιότητες και ικανότητες που έχει αποκτήσει κατά την διάρκεια της κατάρτισής του, οι οποίες τον καθιστούν ικανό να εργαστεί, ως βοηθητικό προσωπικό του Εργοθεραπευτή.

Μπορεί να εργαστεί σε:

  • Νοσοκομεία (γενικά, ορθοπεδικά, παιδιατρικά, ψυχιατρικά)
  • Δομές για ηλικιωμένους , Κέντρα Αποκατάστασης
  • Κέντρα Αναπτυξιακά
  • Δομές Κοινοτικής Ψυχικής Υγείας , Κέντρα Απεξάρτησης
  • Σχολεία σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης
  • Ειδικά σχολεία
  • Βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία
  • Κατασκηνώσεις
  • Σωφρονιστικά καταστήματα – φυλακές
  • Θεραπευτήρια
  • Μ.Κ.Ο

Τα επαγγελματικά του προσόντα, συνίστανται στα ακόλουθα:

  • Κατανοεί τις αρχές της Εργοθεραπείας και τις εφαρμόζει στην πράξη
  • Επικοινωνεί και αντιμετωπίζει σωστά άτομα διαφορετικής κουλτούρας
  • Βοηθά τον Εργοθεραπευτή στον σχεδιασμό και στην εκτέλεση του θεραπευτικού προγράμματος
  • Εκτελεί τις τεχνικές που θα του υποδείξει ο Εργοθεραπευτής τηρώντας τους κανονισμούς ασφαλείας για τον ασθενή – πελάτη
  • Οργανώνει την καταγραφή αρχείου των εργοθεραπευτικών δραστηριοτήτων, του ιστορικού του ασθενούς – πελάτη και της πορείας του
  • Διαθέτει υπομονή, ενσυναίσθηση και σεβασμό προς όλους
  • Εφαρμόζει τις δεοντολογικές αρχές που διέπουν την ειδικότητα της Εργοθεραπείας και τηρεί την αρχή της εμπιστευτικότητας του απορρήτου του κάθε περιστατικού

Με την ολοκλήρωση των μαθημάτων, τα ειδικά επαγγελματικά προσόντα ειδικότητας ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ είναι τα ακόλουθα:

• Ικανότητα προγραμματισμού και οργάνωσης ενός διαιτολογικού χώρου ή χώρου μαζικής εστίασης.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών παρασκευής τροφίμων.
• Εκτέλεση με ακρίβεια τεχνικών επικοινωνίας με τον πελάτη.
• Εκτέλεση παρασκευής και διανομής φαγητών σε νοσοκομεία, ώστε το φαγητό των ασθενών να παρασκευάζεται σύμφωνα με το συνταγμένο διαιτολόγιο.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών ανθρωπομετρικών δεδομένων.
• Ικανότητα συγκέντρωσης βασικών δεδομένων διατροφικής αξιολόγησης.
• Ικανότητα αναγνώρισης βασικών τεχνικών σύνταξης διαιτολογίου.

Α ΕΞΑΜΗΝΟ

Α ΕΞΑΜΗΝΟ

Ειδικά θέματα φυσικής

Γενική χημεία

Αρχές διατροφής Ι

Μοριακή βιολογία & Γενετική

Ανατομία

Φυσιολογία

Αναλυτική χημεία

Νοσολογία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Β ΕΞΑΜΗΝΟ

B ΕΞΑΜΗΝΟ

Αρχές διατροφής ΙΙ

Μικροβιολογία

Χημεία τροφίμων

Βιοστατιστική

Βιοχημεία

Ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ

Γ ΕΞΑΜΗΝΟ

Τεχνικές παρασκευής διατροφής Ι

Βιοτεχνολογία

Νομοθεσία & Δεοντολογία

Θεραπευτική διαιτολογία

Παχυσαρκία και μεταβολισμός

Έλεγχος και καταλληλότητα τροφίμων

Ψυχολογία και διατροφή

Διατροφή υγιών ατόμων

Πρακτική εφαρμογή στην ειδικότητα

Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

Δ ΕΞΑΜΗΝΟ

Τεχνικές παρασκευής διατροφής ΙΙ

Διατροφή υγιών ατόμων

Ψυχολογία

Διατροφή

Αθλητισμός και διατροφή

Φαρμακολογία

Οργάνωση και διοίκηση διαιτολογικών χώρων

Κλινική παθολογία