ΣΥΛΛΟΓΗ ΦΑΡΜΑΚΩΝ

Διοργανώνεται ακόμη μία χρονιά συλλογή φαρμάκων από το ΔΙΕΚ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ σε συνεργασία με το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Πολλοί συνάνθρωποι μας, λόγω έλλειψης ασφαλιστικής κάλυψης, δεν έχουν πρόσβαση στη φαρμακευτική περίθαλψη, η οποία είναι πολύτιμη για όλους.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει αναλάβει ακριβώς τη χορήγηση φαρμάκων στους κατοίκους του Δήμου Θεσσαλονίκης που είναι ωφελούμενοι της Δομής. Η δυνατότητα, όμως, χορήγησης των φαρμάκων βασίζεται στην εθελοντική προσφορά ιδιωτών και οργανισμών, στην εθελοντική προσφορά όλων μας.

Καλούμαστε, λοιπόν, όλοι μας να κάνουμε, εφόσον το επιθυμούμε, μια εκκαθάριση στο προσωπικό φαρμακείο που διατηρούμε στο σπίτι μας.

Όλοι μας έχουμε φάρμακα που δεν χρειαζόμαστε πια και τα οποία μπορούμε να προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας πoυ τα έχουν ανάγκη.

Διευκρινίζεται ότι μπορούν να είναι φάρμακα που έχουν ανοιχτεί και χρησιμοποιηθεί, όπως και όσα τελικώς δεν μας χρειάστηκαν, αρκεί να μην έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους.

Τα προσφερόμενα σκευάσματα μπορούν να είναι όλων των κατηγοριών, όπως ταμπλέτες και δισκία έστω και αν τα σκευάσματα είναι ανοιχτά, αλοιφές ή σιρόπια κλειστά και όποιο άλλο σκεύασμα δεν χρειάζεστε, ακόμα κι αν αυτό είναι ένα μόνο δισκίο (χάπι) π.χ. από μία αντιβίωση ή ένα αναλγητικό ̶ ακόμη κι αυτό για κάποιον συνάνθρωπό μας είναι πολύτιμο.

Η συλλογή των σκευασμάτων θα γίνεται:

Από Δευτέρα έως Παρασκευή και μέχρι την Πέμπτη 19/12/2019 κατά τις ώρες 14.00 έως 20.00 στο ΔΙΕΚ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ (Μοναστηρίου 169-171)